Већи број ученица III1 и III2 прошле су семинар под називом “Girls go circular”. Програм је намењен оснаживању младих девојка да се укључе у свет предузетништва, са посебним освртом на циркуларну економију. Главни концепт циркуларне економије је да се спречи прекомерно бацање, да се  рециклажа одложи и да се продужи живот стварима, а све у циљу смањења загађења и буђења свести о условима рада запослених на изради материјала намењених “брзој моди”.

Све је то заинтересовало наше ученице и дошле су на идеју да испробају како то функционише код нас. Такође и “Пословни изазов”, на коме су учествовали додатно их је подстакао.

Организован је “Новогодишњи базар” са циљем буђења свести, да је у реду купити половно, позајмити, поклонити, а не бацати. Прикупљена је значајна количина одеће и играчака. Направљени су новогодишњи украси од природних материјала, свећњаци од тегли и украсне миришљаве свеће, од непотрошених славских свећа. Догађај је био хуманитарног карактера и прикупљена су значајна средства за ученике којима је било најпотребније. Непродате ствари, играчке и украси донирани су свратишту за децу у Београду.

Ученици су сјајно прихватили изазов и чак су имали музичку подршку Вујовић Милице из III2, која је све улепшала мини концертом на гитари.

Из свега је проистекла идеја о оснивању ученичке компаније ДАКС која ће се такмичити на регионалном такмичењу 15.03.2023. у организацији Достигнућа младих.

Call Now Button